Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ετοιμάζουν για απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους του Δημοσίου

Στην πόρτα της απόλυσης βρίσκονται χιλιάδες εργαζόμενοι στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, καθώς επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εφεδρεία.

Το τελικό ok αναμένεται να δοθεί την Πέμπτη, στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ ήδη έχει σταλεί το μήνυμα ότι, αν οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ δεν στείλουν τη λίστα με το 10% του πλεονάζοντος προσωπικού, τότε το ρόλο αυτό θα τον αναλάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί.

Μέχρι στιγμής στοιχεία για πλεονάζον προσωπικό έδωσαν 90 από τους 151 φορείς του Δημοσίου, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία θεσμοθέτησης και ενός αντικειμενικού κριτηρίου για την εφεδρεία πέρα από όσες προϋποθέσεις έχουν ακουστεί μέχρι τώρα,όπως για παράδειγμα η κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος.

Στο υπουργικό της Πέμπτης αναμένεται να κλειδώσει και το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου για το οποίο ομ υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας δηλώνει έτοιμος και εν αναμονή των αποφάσεων του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου.

Στο υπουργικό θα συζητηθεί και το φορολογικό νομοσχέδιο, για το οποίο ο κ.Βενιζέλος αναμένεται να δώσει αρκετές διευκρινίσεις, ειδικά μετά τη θύελλα αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει το νέο καθεστώς με τις αποδείξεις και η αναδρομική ισχύ της μείωσης του αφορολόγητου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: