Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Φθινοπωρινή συνταγή (κυδώνια με μοσχαράκι)

Τώρα που έρχεται το φθινόπωρο είναι πλέον καιρός να ξαναμπούμε στην κουζίνα δοκιμάζοντας κάποια νέα συνταγή.
Οι φθινοπωρινές συνταγές είναι χιλιάδες.

Υλικά:
1 κιλό μοσχαράκι
3/4 φλιτζανιού λάδι
1 κρεμμύδι
2 μεγάλα κυδώνια
1 φύλλο δάφνη
1 κουταλιά σούπας χυμό ντομάτας
1 κουταλιά εστραγκόν
2 γαρίφαλα
1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση: Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε κυβάκια. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα να κάψει και προσθέτουμε το σκόρδο. Αφού μαυρίσει το σκόρδο, το αφαιρούμε με ένα κουτάλι και προσθέτουμε το κρέας για να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το αφήνουμε λίγο να ροδοκοκκινίσει, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό, το αλάτι και το πιπέρι και κλείνουμε τη χύτρα. Βράζουμε για 30 λεπτά. Ανοίγουμε τη χύτρα, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το εστραγκόν και το φύλλο δάφνης.
Ύστερα προσθέτουμε τα κυδώνια κομμένα σε φέτες ή κύβους και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

Αυτό ήταν! Ύστερα από ένα τόσο ωραίο φαγητό, τι μένει; Ευτυχώς, μόνο το πλύσιμο των πιάτων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: