Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΒΡΟΝΤΕΣ, ΑΣΤΡΑΠΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

Αφού μάθαμε το κάλεσμα του Δημάρχου για το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού διαβάσαμε επιστολή προς τον κ. Καραβία και την απάντηση αυτού, αφού πήραμε κράνη, ασπίδες και ό,τι άλλο για να προστατευθούμε στο πεδίο μάχης, κινήσαμε και πήγαμε στο Μορφωτικό. Περιμέναμε λοιπόν να δούμε το σόου, όμως τελικά το μόνο σόου που είδαμε ήταν ένα συμβούλιο πιό ήρεμο από πολλά άλλα.
Είδαμε και το περιπόθητο πόρισμα του ορκωτού (που ήταν όπως γράφει "εμπιστευτικό") να κυκλοφορεί στα καφενεία όπως και το ποινικό μητρώο του Γιάνναρου, και περιμέναμε τη Μητρόπολη να χτυπήσει πένθιμα, μα..... του κάκου.

Σήμερα είδαμε και μια αναφορά του Δημάρχου προς τον εισαγγελέα και το υπουργείο να ζητά έλεγχο γιατί δεν ξέρουν που πήγαν περίπου 7.000.000 δρχ., που διακίνησε ο Καραβίας, καθώς και τα χρήματα του κληροδοτήματος Συρμή που παίχτηκαν σε παράγωγα (swaps). Επίσης είδαμε το εμπιστευτικό έγγραφο του ορκωτού αναρτημένο στο διαδίκτυο.
Τελικά ξεράσαμε για άλλη μία φορά.
Εγώ φίλοι μου καλοί κι αγαπημένοι έχω αρχίσει να αισθάνομαι αναούλα για την τοπική μας αυτοδιοίκηση, νυν και πρώην και τέως. Νομίζω τελικά πως το λιμάνι που μυρίζει βόθρος δεν είναι από τις αποχετεύσεις μας που χύνονται στη θάλασσα, αλλά πρέπει να είναι από το χώρο του Δημαρχείου. Ίσως αυτός να ήταν και ο λόγος που το μετακόμισε ο Γιάνναρος και όχι πως ήθελε να το φτιάξει, γιατί και μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει κάνει στο παλιό δημαρχείο.
Βαρέθηκα να βλέπω να γίνονται στο Θιάκι όλα στο ποδάρι. Ο Μπιριρής έκανε τα "δικά" του, ο Καραβίας έκανε τα "δικά" του, ο Τελαμώνας δεν έκανε "τίποτα", ο Γιάνναρος έταξε λαγούς με πετραχείλια δεν "μπορεί να κάνει τίποτα".....
Ο Καραβίας και η παρέα του "πολεμάνε" το Γιάνναρο, ο Γιάνναρος "πολεμάει" να καταδείξει τις "ατασθαλείες" των προηγουμένων και ειδικά του Καραβία, απειλεί Θεούς και Δαίμονες. Πολύ κο,κο,κο αλλά αβγά τίποτε. Πάνε για δημοτικό συμβούλιο και είναι "αδιάβαστοι", γίνονται ρεζίλι μπροστά στα μάτια μας. Βλέπουμε συμπεριφορές άκρατα φασιστικές, τραμπουκίστικες και ένα σωρό τέτοια, όμως τελικά αυτό αξίζουμε; Βωρέ μπας κι αυτό αξίζουμε; Λένε, ότι στο τέλος παίρνουμε αυτό που μας αξίζει.......... Νομίζω αυτό το βλέπουμε και σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας, αλλά και σε επίπεδο κράτους.
Στα πολυαγαπημένα μας τοπικά μπλογκς έχουν αρχίσει τα τραγουδάκια, τα υπονούμενα και ακολουθούν την τακτική του καραβιά με τις έμμεσες απειλές, φοβέρες κτλ. Δηλαδή, ακολουθούν το δρόμο που χάραξε εκείνος, εκείνος τον οποίο κατηγορούν.
Ο Δήμαρχος φωνάζει για διαφάνεια και νομιμότητα, αλλά οι πολίτες σύρονται στην αστυνομία από έκνομες πράξεις. Τι γίνεται τελικά; Σε ποιά χώρα ζούμε;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως καταντήσαμε ιδότυπη τεταρτοκοσμική....
Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ....
Είναι κρίμα που ούτε σα λαός αλλά ούτε και σαν τοπική κοινωνία δε μπορούμε να αποκτήσουμε κοινή λογική,πορεία και ενιαία αντιμετώπιση των προβλημάτων μας.
Ειδικά στο Θιάκι όμως είναι εξοργιστική η οπισθοδρόμηση του νησιού δεκαετίες ολόκληρες...Ντρέπεσαι να πεις ότι κατοικείται από απόγονους του Οδυσσέα...Αυτός ήταν έξυπνος,εύστροφος,αποτελεσματικός...Ενώ εμείς μάλλον χαζοί μνηστήρες και μάλιστα χωρίς Πηνελόπη...

g13